Wijkpodium

 

 

 

 

 

Zo’n vierhonderd bezoekers hebben genoten van het Wijkpodium. Velen van hen hebben meegedaan aan een van de workshops en genoten van de optredens. Maar vooral ook met bewondering gekeken naar wat de deelnemers aan de expositie aan moois lieten zien. Er zijn heel wat leuke gesprekken ontstaan tussen bezoekers en makers, alles bij elkaar zorgde dit voor een heel gezellige en ontspannen sfeer.

Dank aan alle deelnemers aan de expositie, aan alle groepen die een optreden hebben verzorgd en aan alle workshopgevers!!

 

 

 

WORKSHOPS:

in de aula worden workshops gegeven door een aantal deelnemers aan de expositie:
Anja Wierckx – kantklossen
Anja Barendrecht – natuurcreaties
Marja Machielse – Zentangling
Agnes Wessels – sieraad maken
Monique Gering – spreuk op steigerhout sjabloneren
 
In het handenarbeidlokaal en het tekenlokaal organiseert Kunst-Schatten workshops door professionele kunstenaars:
Natasja Ahout / Thea Kanters – kunst uit karton en afval (beide dagen)
meesballenhouders beschilderen ( beide dagen)
Anne Mieke Smit – vilten ( op zaterdag)
José Jonkers – insekten maken ( zondag tot 14.00 uur)
 
Bij alle workshops kun je zo aanschuiven, je hoeft je niet vooraf op te geven. En deelname is gratis, al staan er wel her en der spaarpotten waar je een vrijwillige bijdrage kunt doen. De opbrengst komt ten goede van Kunst-Schatten Haagse Beemden!

 

 

EXPOSITIE

Zaterdag en zondag kun je in het Graaf Engelbrecht tussen 12.00 uur en 16.00 uur komen kijken naar werken van Els Franken, Astrid van Heugten, Agnes Wessels, Anette Kentrop, Marion Thielen, Anja Barendrecht, Anja Wierckx, Ad Brouwers, Jan Schellekens, Louise van Beek, Walter van Dijk, Wilma Rasink, Monique Gering, Marja Machielse, Renée Santbergen, Louis Folbroeck en Lianne Kleinjan. Zij tonen schilderijen, tekeningen, textielkunst, sieraden, gerestylde meubeltjes, borduurlappen en beelden. Alles gratis toegankelijk, de makers zijn zelf aanwezig !!!

 

DE OPTREDENS TIJDENS HET WIJKPODIUM ZIJN BEKEND !!


Op zaterdag treden van 12.00 tot 12.15 uur de jongste dansertjes van Koun Khmer Apsara op. Van 13.00 uur tot 13.15 uur is er een demonstratie kickboksen door Hemmers Gym, die daarna in de entreehal doorgaan. De zaterdag wordt afgesloten door Novafonie, van 15.00 uur tot 16.00 uur!
Op zondag beginnen de dansers tussen de 8 en14 jaar van Koun Khmer Apsara om 13.00 uur. Het Brabants Operettekoor gaat het Wijkpodium feestelijk afsluiten vanaf 15.00 uur!

 

eerder gepubliceerd:

Het programma voor het Wijkpodium krijgt steeds meer vorm. Er worden diverse gratis workshops gegeven, zowel door deelnemende amateurkunstenaars als door professionele kunstenaars. Je hoeft je niet op te geven, je kan gewoon aanschuiven en meedoen! Anja Wierckx leert je de allereerste stappen van het kantklossen, Marja Machielse legt uit wat ‘zentangling’ is en bij Anja Barendrecht ga je aan de slag met natuurlijke materialen. Bij Agnes Wessels kun je een sieraad maken. In het handenarbeidlokaal en het tekenlokaal van de school zijn ook workshops: je kunt kunst maken uit karton en afvalmateriaal of een meesbolhouder beschilderen. Op zaterdag geeft Anne Mieke Smit een workshop vilten en op zondag kun je bij José Jonkers een insect maken….

eerder gepubliceerd:

Winterpodium wordt WIJKPODIUM

In het weekend van 19 en 20 november 2016 organiseren wij het eerste WIJKPODIUM HAAGSE BEEMDEN !

Deze opvolger van het Winterpodium zal eveneens plaatsvinden in het Graaf Engelbrecht. Op zaterdag 19 en zondag 20 november, van 12.00 uur tot 16.00 uur, kunnen amateurkunstenaars uit de wijk hier exposeren. Of je nu werkt met klei, steen, textiel ,hout, verf of potlood, alles kan! Het gaat er om dat je het leuk vindt om anderen te laten zien wat jouw creatieve passie is.

Naast deze grote amateurexpositie worden er diverse workshops gegeven, de eerste workshops zijn bekend! Je kunt zentanglen, iets moois maken uit natuurlijke materialen, kantklossen, een sieraad maken, aan de slag met karton en afval, een meesbollenhouder beschilderen en op zaterdag is er een inloopworkshop vilten. Je hoeft je niet op te geven, en alle workshops zijn gratis en geschikt voor (bijna) alle leeftijden.

We zijn druk bezig om elk uur groepen uit onze wijk te laten optreden op het podium! Ook hier geldt: alles kan, laat zien waar jij of jullie plezier in hebben en bezorg zo een ander ook een leuke dag!

Je kunt je middels het inschrijfformulier op deze website nog opgeven tot 1 november a.s.!

winterpodiumexpositie2 winterpodiumexpositie4winterpodiumexpositie1winterpodiumexpositie3


 

Exposities Centrum Heksenwiel

Na het werk van Sophie Koeiman is daar nu werk te zien van Marja Machielse. Zij toont grafiek en gemengde technieken, ze zegt hier zelf het volgende over: “Grafiek(en) kennen we in de wiskunde, bijvoorbeeld om te laten zien hoe de economie weer aantrekt. Grafiek als kunstvorm is een vorm van beeldende kunst, waarbij met gebruik maakt van allerlei druktechnieken. Ik houd me voornamelijk bezig met kartondruk en linosnede. Dit zijn allebei vormen van hoogdruktechniek. Kartondruk: (golf)karton wordt als beelddrager gebruikt om af te drukken. Het heeft een karakteristieke oppervlaktestructuur die ik interessant vind. Linosnede: je snijdt een afbeelding uit een stuk linoleum en drukt deze af. Daarnaast teken ik in mijn werk en verwerk er (vloei)papier in ( collagedruk). Ook schrijf ik er – voor mij – mooie woorden met betekenis op. De cirkel komt op bijna al mijn werk voor. Deze staat voor mij voor levenskracht en de altijd terugkerende cyclus in de natuur.

Hebt u interesse in mijn werk, bel of mail me! Visitekaartjes liggen bij de receptie!

marjamachielse@hotmail.com – tel. 06-11006619”

Elke twee maanden laat een andere (amateur) kunstenaar uit de wijk zijn of haar werk zien in de vitrine in Centrum Heksenwiel,voor wonen, zorg en welzijn. De vitrine staat vlak bij de prikpost. Wil jij daar ook graag exposeren? mail ons even: kunstschattenhb@live.nl