Heerlijk Rondje Burgst

rilana2 - kopieWat was het een heerlijke dag….met zo’n 350 bezoekers en veel positieve reacties. Vooral veel dank aan alle vrijwilligers, kunstenaars, muzikanten, koks en dansers!

P1050876P1050872 P1050825 P1050835 P1050851

Tot over twee jaar!!

 

 

PROGRAMMA HEERLIJK RONDJE BURGST 11 JUNI 2017

heerlijkrondjeburgstSTART 11.00 UUR EINDE 16.00 UUR

  • vanaf 11.15 uur vanaf Kinderboerderij de Sik, Kesterendreef 14 4824 WT Breda: door Heemkundekring Op de Beek begeleide wandeling over landgoed Burgst, ter plaatse aanmelden, kosten 2 euro volwassenen, 0, 50 cent kinderen t/m 12 jaar
  • wolbeestjes knutselen op de Sik
  • tractoren bekijken en er op klimmen: langs route tussen Sik en Kleine Hoeve
  • avontuurlijk spelen in weiland tussen Sik en Kleine Hoeve onder begeleiding van Scouting Haagse Beemden
  • Galloways van dichtbij zien, wie weet een kalfje aaien: langs route tussen Sik en Kleine Hoeve
  • muziek: op de Sik door Ilo Johannis met trio, op De Kleine Hoeve afwisselend Anja Wierckx (accordeon) en Vera Kemme (harp)
  • dans: rond 14.00 uur optreden Khoum Khmer Apsara, Cambodjaanse dans, erf Kleine Hoeve
  • kunst: Melanie van Dorp, José Jonkers, Anne Mieke Smit, Anja Barendrecht en Jan Bolder zijn aan het werk in de moestuin en het voedselbos van De Kleine Hoeve
  • 40 jaar geleden: Hoe zagen de Haagse Beemden er toen uit? In schuur van Kleine HOeve, mmv. Henk van Opstal Heemkundekring Op de Beek
  • proeverijtjes: kaasbitterballen, bitterballen , worstenbrood en ambachtelijk ijs op de Sik; hapjes met eigen producten van de Kleine Hoeve, pannenkoekjes, barbecue van Vleesveehouderij v.d. Haar/Snijders, Cambodjaanse curry met rijst en nog meer lekkers op De Kleine Hoeve. Prijzen variëren van een paar dubbeltjes tot maximaal 1,50 !

TOT ZONDAG 11 JUNI 2017 !!

 

 

EEN HEERLIJKE DAG VOOR HET HELE GEZIN

Op 11 juni 2017 vindt het Heerlijk Rondje Burgst plaats, in de landgoederenzone van het groene hart van de Haagse Beemden.  Bij de organisatie hiervan werken wij samen met de Heerlijkheid Burgst (bestaande uit De Kleine Hoeve, Kinderboerderij de Sik en Vleesveehouderij v.d.Haar/Snijders) en Heemkundekring Op de Beek uit Prinsenbeek.

Er zijn een aantal vernieuwingen dit jaar. Allereerst hebben we er een tweejaarlijks evenement van gemaakt. Het Heerlijk ROndje Burgst en de Haagse Beemden Kunstroute wisselen elkaar nu af: het ene jaar Heerlijk ROndje, het andere Kunstroute. Daarom is ook de datum van het HeerlijkRondje Burgst verschoven van de laatste zondag van augustus naar de tweede zondag van juni.

Bovendien hebben we het programma vernieuwd! Voorheen werkten een aantal kunstenaars op het landgoed, dat werkte toch niet zo goed. Mensen konden niet blijven staan en praten, bovendien kwamen alleen de deelnemers aan de begeleide wandeling hen tegen. Dat wordt dus anders!

Het Heerlijk Rondje Burgst 2017 kent drie hoofdbestanddelen:

CULTUREEL ERFGOED
Heemkundekring Op de Beek verzorgt een aantal begeleide wandelingen over het landgoed Burgst, dat privébezit is en dus normaal gesproken niet toegankelijk . Tijdens deze wandeling krijgt u veel informatie over de rijke geschiedenis van dit gebied. Vertrek- en aanmeldpunt is kinderboerderij de Sik. Kosten , inclusief een boekje, zijn 2 euro voor volwassenen en 0,50 euro voor kinderen t/m 12 jaar.

Op De Kleine Hoeve richt de Heemkundekring een kleine expositie in over 40 jaar Haagse Beemden.

HEERLIJKHEID BURGST

Het ‘ HEERLIJK’ in onze naam komt beter tot uiting dan ooit! Op Kinderboerderij de Sik en Stadsboerderij de Kleine Hoeve zijn allerlei kramen, waar je voor een klein bedrag een heerlijk hapje kunt proeven. Ook Vleesveehouderij v.d. Haar/Snijders is daar aanwezig met hun eigen producten. Het bakhuis is in gebruik en er is een imker. Naast hapjes afkomstig van de Heerlijkheid Burgst zijn er ook lekkere pannenkoekjes en zorgt de Cambodjaanse vereniging in onze wijk voor een proeverij met currysoep en rijst!

 

José Jonkers is weer van de partij!

melanievandorp Melanie van Dorp en José Jonkers zijn weer van de partij!

KUNST IN DE OPEN LUCHT

Dit jaar dus geen Kunstroute, maar kunstenaars uit de wijk gaan aan het werk in en rond de moestuin van De Kleine Hoeve. Dat zijn Anne Mieke Smit, José Jonkers,  Anja Barendrecht en Melanie van Dorp. Zowel op de Sik als op De Kleine Hoeve is akoestische muziek te horen . Op de Sik speelt Ilo Johannis, op de Kleine Hoeve spelen Anja Wierckx en Vera Kemme. Rond 14.00 uur laat Khoum Khmer Apsara Cambodjaanse dansen zien op het erf van de Kleine Hoeve.

 

wolbeestjes maken op de Sik

wolbeestjes maken op de Sik

LEUK VOOR KINDEREN

Als ze 45 minuten kunnen lopen is de wandeling over het landgoed ook leuk voor hun, best spannend, en met een prachtig landhuis! Onderweg leren ze dat de landgoederenzone een hele lange geschiedenis kent en misschien komen ze zelfs een ree tegen! Op de Sik kunnen ze wolbeestjes maken, de wol komt van de schapen die in dit gebied leven.  Via een verbindingsroute buiten het landgoed om kan tussen Sik en Kleine Hoeve heen en weer gewandeld worden. Aan het eind van die route staan in het weiland bij de Kleine Hoeve tractoren waarop ze mogen klimmen, kunnen ze een kalfje van de Galloways van dichtbij bekijken en zorgt Scouting Haagse Beemden voor avontuurlijk spelen.