Haagse Beemden Kunstroute

TIENDE KEER KUNSTROUTE HAAGSE BEEMDEN!

Op zondag 10 juni a.s. vindt deze jubileumeditie plaats.

Een goede reden om even terug te blikken.

Thea Kanters en Natasja Ahout deden jarenlang mee aan de Open Ateliers Breda. Maar slechts heel weinig mensen namen de moeite om naar de ateliers van de kunstenaars in de Haagse Beemden te komen. Dus besloten zij dat onze wijk een eigen kunstroute moest krijgen. Organisatorisch aangevuld met Joyce van Zijl zetten zij de schouders eronder en ontstond zo Kunstroute Haagse Beemden. De eerste editie vond plaats op zondag 15 juni 2008. Dit jaar precies 10 jaar geleden. Later kwamen ook Ada Matzinger en Anne Mieke Smit de organisatie versterken. Er bleken heel wat professionele kunstenaars in de wijk te wonen en zo ontstond een mooi evenement dat elke keer zo’n 450, 500 bezoekers wist te trekken.

Binnen deze groep ontstonden meer ideeën en om die te kunnen realiseren is in 2012 Stichting Kunst-Schatten Haagse Beemden opgericht. Kunstroute Haagse Beemden is dus de basis geweest voor een groot aantal activiteiten op het gebied van kunst, cultuur en creativiteit in de Haagse Beemden, waaronder het Winterpodium.

In de loop van de jaren hebben heel wat mensen zich ingezet voor de Kunstroute Haagse Beemden, waarbij wij Paul Misdorp, Margriet Vos en Marion Naber even willen noemen.

En nu deze jubileum editie! Met een volledig nieuwe commissie, die aanvankelijk uit vier personen bestond. Door diverse omstandigheden bleven alleen José Jonkers en Désirée Martis over. Deze twee vrouwen hebben echt keihard gewerkt om een vernieuwde Kunstroute Haagse Beemden te realiseren. Bruisend, enthousiast, boordevol ideeën. Maar af en toe zichzelf ook afvragen waar ze aan begonnen zijn, zijn zij er in geslaagd om deze 10de editie tot stand te brengen. Wij willen hen hiermee van harte feliciteren.

En tegen de bewoners van de Haagse Beemden willen wij zeggen ga vooral een rondje maken op zondag 10 juni om te zien wat zij en de verschillende professionele kunstenaars van deze feestelijke editie gemaakt hebben!

 

Bestuur stichting Kunst-Schatten Haagse Beemden

( Ada Matzinger, Ruud Bakker, Natasja Ahout en Joyce van Zijl)

De website van de Kunstroute is volledig vernieuwd, maar door omstandigheden nog niet online. Hopelijk gebeurt binnenkort, dan zullen wij hier ook een link plaatsen!